donderdag 4 februari 2010

Woensdag 3 februari " Reintje gezien"

Woensdag had ik een onverwachte vrije dag en het was heerlijk weer.
Na wat prive activiteiten toch de spullen gepakt en een wandeling gemaakt, en niet tevergeefs.
Eerlijk gezegd was het niet mijn bedoeling om ergens specifiek naar te gaan speuren, maar gewoon een flink stuk in de natuur lopen om even een frisse neus te halen.
Maar wat ik allemaal tegen kwam:

Ingang Panneland genomen zoals altijd eigenlijk omdat dat voor mij het dichtst bij is, en na 100 meter werd ik al blij gemaakt met deze hinde heerlijk te zonnen.
Ze had geen bezwaar tegen een fotoshoot.

Heerlijk gezicht om zoiets te zien liggen, eigenlijk midden in de Randstad in de vrije natuur.
Het was heerlijk rustig en ook het weer werkte mee om een mooie serie van het landschap te maken, ook zonder sneeuw zijn de kleuren met een zonnetje lekker fris.
En dan samen met een grote groep herten is het helemaal top.

Verder langs het kanaal gelopen richting schuilhut en daar even zitten genieten van het uitzicht en de stilte.
Als je daar even zo blijft zitten in de stilte en in het zonnetje dan is het niet ondenkbeeldig dat je je ogen even zou kunnen sluiten voor een kort hazeslaapje zo ontspannend is het, en daarom hebben ze er ook houten bankjes neergezet om het comfort niet al te groot te maken :)

Ik zat te twijfelen of ik een rondje Astrid zou doen, maar besloot om gewoon het pad te blijven volgen richting: Duizendmeterweg.
En wie kwam ik uiteindelijk tegen:
Reintje dus.


Maar eerst even het verhaal van Reintje.
Ik kwam op een kruispunt waar 2 dames stonden met de camera in de aanslag.
Ik vroeg of ze iets gezien hadden en ze melden mij dat ze op de uitkijk stonden voor een vos die hier wel eens kwam, maar waarschijnlijk had die en ADV want ze hadden nog niets gezien, dus gingen ze maar weer huiswaarts.

Ik bleef hier nog even wat rondkijken want dacht een eekhoorntje te zien, maar toen ik richting het water liep zag ik hem plotseling heerlijk zitten genieten van de zon.


Ik deed hetzelfde en maakte terloops deze foto's alsof het er niet toe deed :), maar inwendig zat ik te juichen.

Na een tijdje had Reintje het toch wel bekeken en ging er langzaam maar zeker vandoor, maar gaf me nog wel kans om wat foto's te maken van zijn aftocht.

Nog 1 laatste groet.


Wie weet sta ik de volgende keer ook op het kruispunt net als die dames te wachten op iets wat om de hoek zit.:)

Mijn dag kon niet meer stuk.
De terugweg langs het kanaal en het brugje was zwaar ( blubber en nattig) maar mooi met de zon op het water.
Onderweg zag ik nog 2 heren op een heuveltje zitten een bakkie te doen, er werd gezwaaid, en ergens kwamen ze me bekend voor, dus als iemand hier gezeten heeft op woensdag omstreeks 12 uur dan hoor ik het wel ( misschien wel collega webmasters ?? )
Het was ongeveer bij dit brugje, daar hadden ze uitzicht op.

Even later kwam ik oog in oog te staan met deze hinde die mij een blik gaf van: schiet op met die toeter, ik heb haast, en toen ik de foto had genomen ( ze bleef de hele tijd roerloos staan) slaakte ze een zucht en verdween :)

Weer bij Panneland aangekomen zat deze reiger in de slootkant bewegingsloos naar de sloot te staren, en ook dat kon ik weer niet laten.

Ik kan nu al uitkijken naar weer een onverwachte vrije dag en mooi weer :)

Klaas