vrijdag 20 juli 2012

14 Juni de vossenshoot

Op 14 juni ben ik gericht in de AWD gaan zoeken naar vossen, en ik heb ze op enkele verschillende plaatsen gevonden, zowel de schuwe als ook de minder schuwe.

Ik begon eerst met mijn 70-200 lens, en soms was dat nog te weinig, maar met een beetje croppen zijn het toch acceptabele beelden geworden.Leuk was wel dat ook de schuwe soms nieuwsgieriger waren dan ik zou denken en enkelen kwamen ook terug nadat ze er eerst vandoor gingen.
Als je een tijdje op dezelfde plek blijft zitten waar je ze hebt gezien, en het blijft daar rustig dan maak je kans dat de nieuwsgierigheid het gaat winnen van de angst.
Ik zet dan ook vaak mijn camera op een statief en wacht dan geduldig af,
Met langzame bewegingen zet je dan je toestel in de juiste richting en drukt af met een afstandsbediening, best wel spannend om te zien wat je dan uiteindelijk gemaakt hebt.Het was een geweldige wandeling die ik niet snel zal vergeten,
Opvallend was wel dat ze allemaal erg mager lijken zo zonder wintervacht.De rugzakmodellen lieten zich uitbundig vastleggen, uitdaging is dan wel om ze in een mooie lichtval te pakken, maar dat was niet moeilijk want ze zaten ze zich vreselijk uit te sloven.
Van mij geen eten, maar oh oh wat doen ze hun best om je over te halen.Hopelijk zet het mooie weer door en kan ik binnenkort weer eens een vroege tocht maken, de zonsopkomst in de AWD zijn altijd adembenemend.
tot zover dit verhaal, en ik hoop dat de Reinaerts nog niet vervelen.Mijn volgende blog zal ik wat perikelen beschrijven van de watervogels achter ons huis, met verrassende foto's :)

Klaas

11 opmerkingen:

 1. hoi Klaas
  mooie foto`s van de vosjes die heb ik in mijn hart gesloten,super
  ik ga maandag naar het awd en hoop dat ik ook geluk heb.
  gr leen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig die vosjes, een hele mooie serie zo, vooral die foto van alleen het kopje! Ik ben al een tijdje niet in de AWD geweest, snel weer eens gaan dus.
  Hartelijke groeten, Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Klaas
  het zijn mooie opnames van die vos klasse.
  groetjes Herman,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Klaas,

  Blijft altijd mooi om de vossen in de AWD te zien en te kunnen fotograferen. Vooral de tweede vinden we heel mooi. Mooi en zijn natuurlijke omgeving vastgelegd,

  groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vossen staan er heel mooi op Klaas!
  Het blijft leuk om naar te kijken,

  groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Klaas,

  deze foto's zijn werkelijk heel mooi hoor. Ik mag de vos dan ook graag zien. Morgen (maandag 23 juli) heb ik een vrije dag (moet zo nog werken tot 23:00 uur) maar dan ga ik ook weer een dagje naar de AWD.

  groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Klaas,
  Leuk om weer een blog van je te lezen. Hele mooie vossenfoto's. Vooral leuk dat je ook de niet-rugzakvossen op de foto kon zeten, dat is toch vele malen uitdagender.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het lijkt haast of hij tam is. Je zou hem zo gaan aaien. Erg mooie foto's. Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beautiful pictures of the fox also all pictures in your post, will be back

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wonderful photographs, wonderful animal. I am greeting

  BeantwoordenVerwijderen