maandag 29 oktober 2012

Donderdag 25 oktober Ingang Zandvoorstelaan

Ik kon het afgelopen donderdag toch niet laten, ik moest voor mijn werk in Zandvoort zijn en dus met voorbedachte rade de camera en statief meegenomen, je weet namelijk nooit wat het weer doet, en als het droog is waarom zou je dan niet even gaan wandelen in de AWD ??
.
De hele dag was het dreigend dat het zou gaan regenen, maar aan het eind van de middag ( lees werkdag) werd het toch even zonnig, dus ik besloot om maar even te gaan, en dat was geen verkeerde beslissing.

Vanaf de Zandvoortselaan is het een leuke weg naar de Lek, en onderweg liep me een spitser tegemoet waarvan ik vermoedde dat hij wel snel de bosjes in zou duiken, maar hij bleef me tegemoet lopen, en nadat ik een foto had gemaakt liep hij gewoon door, een kleine boog om mij heen en gewoon als passant weer verder, ik bleef met stomheid geslagen staan, bij het voorbijgaan scheiden ons slechts een afstand van 2 meter.

Hij liep wel een beetje suffig, dus ik denk dat hij achterna is gezeten of ziek was, maar oogde verder wel gezond.

Verderop stond nog een oudere heer te grazen maar deze hield mij in de gaten en toen besloot ik om zelf de argeloze passant uit te hangen en liep gewoon door zonder acht op hem te slaan, mijn camera had ik naar hem toegedraaid en tijdens het lopen kon ik op goed geluk enkele foto's maken, waarvan deze de beste is.
Ook dit was leuk om mee te maken, een andere benadering met verassende resultaten.Aangekomen bij de Lek was ik tot mijn verbazing, maar ook vreugde, de enigste mens, opvallen was ook dat het redelijk rustig was wat betreft Damherten en geburl.
Maar ja het is sowieso een prachtige ( Harry Potter achtige) omgeving waar het altijd lekker toeven is.

Een van de grote damherten liep onrustig over de Lek, mank en met een behoorlijk bult naast zijn oog, naar alle waarschijnlijkheid het overblijfsel van een behoorlijke matpartij.
Toch liep hij mank en wel stoer door het bos, en bij elke benadering avn een ander damhert werd een dreigende houding aangenomen, maar tot vechten kwam het niet.

Vervolgens ben ik even tegen een boom gaan zitten en genoten van alles wat aan mij voorbij kwam.
De bronst begint een beetje op zijn eind te geraken, want gevechten heb ik niet meer gehoord, en het aantal damherten op de lek was ook aanzienlijk minder.
Maar diegenen die er waren liepen wel lekker dreigend in het rond alsof er nog wat te halen viel.

Een tijdje heb ik het gedrag gevolgd van een stoere vent die steeds langs kwam en zich zeer druk liep te maken Uiteindelijk gaf hij het op en ging een eindje van mij vandaan, achter een omgevallen stronk, een kuil graven en met een bijna hoorbare zucht liet hij zich hierin zakken.

Toch dichtbij genoeg om er een mooie serie van te maken, waarvan dit er eentje is.

De zon begon af en toe door te breken, en dat gaf een hele mooie dimensie aan sommige hrten als er een zonnevlaag over scheen.
Soms zelfs te mooi om er een foto van te maken want het zou dan de werkelijk geweld aan doen.
Maar op een gegeven ogenblik zal ik onderstaand beeld en kon het niet laten om er een foto van te maken.


Het werd zo langzamerhand tijd om weer de terugtocht te aanvaarden, op de laatste meters zag ik dit kleine hertje nog, ze keek even om alsof te zeggen": "Tot de volgende keer" en liep met haar gezelschap de bosjes in.


Het was een mooie wandeling, en ik denk dat dit in het vervolg een gewoonte gaat worden ( weer een excuus om de AWD te bezoeken :)

Groet,
Klaas

8 opmerkingen:

 1. Hooi Klaas
  mooi verslag en mooie foto's
  groetjes herman.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Klaas,

  Prima foto's van een zeer welbestede middag; zo is werken helemaal niet erg toch!

  Groeten,
  Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat was dus een onverwachte wandeling Klaas, had jij even mazzel dat het nog even droog werd.
  Leuk is dat hè, als een Hert niet bang van je is.
  Leuke foto`s maar de laatste steelt de show, schattig zo`n kleintje en in een leuke houding.

  Groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klaas,

  Heerlijk om uit je werk zo nog even de AWD in kunt en het weer dan ook nog meewerkt. Mooie serie is het geworden,

  groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie wandeling, en dat hertje in het licht, prachtig, goed dat je die foto wel hebt gemaakt.
  En nog even en de wintergasten komen, nog een excuus om naar de AWD te gaan. Helaas ontbreekt het bij mij aan tijd...want het kriebelt alweer.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk z.on wandeling en dan ook nog met zulke foto,s thuis komen dan kan je dag toch niet meer stuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. du ha en flott blog og veldig fine bilder !

  BeantwoordenVerwijderen